Aurinkojärjestelmät

PUHDASTA ENERGIAA LUONNOSTA

Toimimme valtuutettuna asentajana Rexel Energeasy Solar -aurinkosähköjärjestelmille. Teemme tuottolaskelman ja meidän kautta saat myös viiden vuoden tuottotakuun järjestelmille.

Aurinko tarjoaa loputtomasti puhdasta energiaa luonnonvalon ja lämmön muodossa. Osa tästä ilmaisesta energiasta, eli auringonvalosta, voidaan muuntaa sähköksi aurinkopaneelien avulla.

AURINKOSÄHKÖN TOIMINTA

Aurinkosähköjärjestelmät muuntavat valon sähköenergiaksi. Ne ovat pienimmillään esimerkiksi laskimissa ja rannekelloissa käytettäviä muutaman neliösenttimetrin kokoisia kennoja. Suurimmillaan aurinkosähköjärjestelmät ovat aurinkovoimaloissa käytettäviä satojen neliömetrien kokoisia paneelistoja, jotka koostuvat useista yhteen kytketyistä paneeleista.

KYSY LISÄÄ

MONIPUOLISET ASENNUSTAVAT

Aurinkosähköjärjestelmien paneelistot koostuvat noin 1 x 1,6 metrin kokoisista paneeleista. Järjestelmät voidaan mitoittaa sopivaksi lähes minkä tahansa kokoiseen tai muotoiseen kattoon, tai ne voidaan asentaa telineille maan tasolle. Aurinkopaneelit voidaan asentaa joko pysty- tai vaakasuuntaisesti.

KYSY LISÄÄ

AURINKOPANEELEIDEN SUUNTAUS

Aurinkopaneelit tulisi ensisijaisesti suunnata etelään. Optimaalinen kulma paneeleiden asentamiseen Suomessa vaihtelee 41-48° välillä sijainnista riippuen. Tämä asennustapa tarjoaa parhaimman sähköntuotannon vuositasolla. Hyviin tuloksiin päästään kuitenkin jo, kun paneelit asennetaan yli 15° kulmaan. Paneelit voi suunnata melko vapaasti kaakon ja lounaan välillä, mutta sähköntuotanto heikkenee kulman suurentuessa etelään nähden. Asennusta ei suositella tehtäväksi katoille, jotka osoittavat pohjoiseen.

KYSY LISÄÄ

MERKINNÄT HALTUUN

Aurinkosähköjärjestelmien ja -paneeleiden nimellisteho ilmoitetaan kilowatti- tai wattipeakinä (kWp tai Wp). Tämä on sähköteho, jonka ne tuottavat vakioiduissa testiolosuhteissa (auringon säteilyvoimakkuus 1 000 W/m2, ilmamassa 1,5 ja kennon lämpötila 25 astetta). Järjestelmän tuottaman sähköenergian määrä mitataan kilowattitunteina (kWh). Tämä määrä riippuu asennetun järjestelmän suuntauksesta, varjostumista ja sijainnista sekä järjestelmän koosta (kWp).

KYSY LISÄÄ

TUET YKSITYISASIAKKAILLE

Kotitalousvähennys 50% työkustannuksista. Lisätietoja verohallinnon verkkosivuilta.

KYSY LISÄÄ

TUET YRITYKSILLE JA MAATALOUKSILLE

Yritykset voivat saada tukea 25% hankkeen verottamasta hankintahinnasta.

Maatilat voivat hakea investointitukea siltä osin, kun energia tuotetaan tilan kulutustarpeita varten. Tukea haetaan aurinkosähköjärjestelmän rakentamisinvestointeihin ja sen määrä voi olla 40% investointikustannuksesta.

Yhteystiedot

Soita painamalla kuvaketta

+358 40 5569777

Lähetä sähköpostia painamalla kuvaketta

ansahko@ansahkotekniikka.fi

Täytä yhdeydenottolomake painamalla kuvaketta

LISÄÄ YHTEYSTIETOJA